top of page
Närbild ansiktsfotografering. Ansiktsbehandling. Injektionsbehandlingar.

Injektionsbehandlingar

Kvinna som har läppbotox. Kvinna med fillers. Fillerbehandling.

Filler

Hyaluronsyra

En filler är en volymgivande injektionsbehandling baserad på hyaluronsyra. Detta  ämne är en sockermolekyl som kallas glukosaminglukan som finns naturligt i kroppen. Hyaluronsyra kan binda vatten upp till tusen gånger sin egen vikt och injiceras under huden för att släta ut rynkor, behandla ärr och föryngra huden, ansiktskonturerna och läppar. Resultatet av en behandling är inte permanent eftersom hyaluronsyra bryts ner av kroppen. Hur länge effekten av en behandling håller i sig är individuellt, men vanligtvis kan effekten sitta kvar i 6–12 månader.

Pris: 2299kr

Skin Care Academy arbetar med olika varumärken av fillers. Dessa är baserade på hyaluronsyra och de är icke permanenta vilket innebär att de bryts ned successivt.

 

Vad ska jag tänka på innan behandlingen? Från den 1/7 2021 har riksdagen beslutat om en ny lag gällande injektionsbehandlingar. Läs mer här om vad detta innebär för dig som patient. Vi råder dig att undvika läkemedel med acetylsalicylsyra eller andra NSAID-preparat 10 dagar före din injektionsbehandling. Detta för att minska risken för blödning och blåmärken vid området som ska behandlas. Du bör undvika träning samt solning efter behandlingen. Din behandlare informerar mer om detta när du är på plats.

Vem utför behandlingen? En fillerbehandling utförs alltid av legitimerad sjuksköterska eller läkare på kliniken. Du ska alltid fylla i en hälsodeklaration och ett patientmedgivande innan behandlingen. OBS! pris på behandlingen är individuell beroende på behandlingens omfattning. pris från 3000kr. Åldersgräns 18 år .

Botox

Botulinumtoxin

Varje gång vi ler, ilsknar till eller kisar spänns den underliggande ansiktsmuskulaturen vilket framkallar rynkor och linjer i ansiktet. Som ett resultat av stigande ålder eller genetiska anlag tenderar dessa uttrycksrynkor och linjer att bli kvar och synas även efter att ansiktsuttrycket övergått. Anspänningsrelaterade ansiktsrynkor kan få oss att se äldre ut än vi känner oss och i vissa fall kan det orsaka ett intryck av oro, trötthet eller nedslagenhet utan att vi på något sätt upplever denna sinnesstämning. Injektionsbehandlingar kan på ett effektivt sätt motverka detta.

Toxinet minskar frisättningen av acetylkolin, en kemisk signalsubstans som orsakar muskelsammandragning. Acetylkolin behövs för att skicka impulser från nerver till muskler så att dessa kan dras samman.

Pris: 1499kr

Botoxbehandling

Skincare Academys behandlingar utförs alltid av våra legitimerade sjuksköterskor eller läkare.

Ådernät. Injektionsbehandling

Injektionsbehandlingar

Ådernät

Ådernät är spindelliknande kärl  utvidgade i hudens yttersta lager som oftast upplevs missprydande. Denna behandling utförs med ett läkemedel som framkallar en inflammation i blodkärlet . Med en tunn nål sprutas läkemedlet in i kärlet. Kärlväggarna klibbar ihop och kärlet så småningom försvinner. Kärlet brukar direkt efter behandling bli rött och bleknar sedan efter ca tre veckor.

Vi rekommenderar:

  • Bär stödstrumpor 3 dagar efter behandling

  • Undvik ansträngande träning under 3 dagar

  • Utsätt inte området för sol första veckan.

 

Behandlingen kan behövas upprepas mellan 1-3 gånger med ca 2 månaders intervaller.

Pris: 1499kr

bottom of page